Двоє людей загинули на Харківщині під час пожеж

Ілюстративне фото: ДСНС

Минулої доби рятувальники Харківської області тричі гасили пожежі, викликані не російськими обстрілами, а побутовими причинами. Під час двох з них загинули люди.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини.

Зранку рятувальники гасили пожежу в селі Таранівка Зміївського району. Рятувальники 58-ї Державної пожежно-рятувальної частини боролися з вогнем на площі 60 кв. метрів. На щастя, ця пожежа не забрала людських життів, але 50-річний чоловік постраждав.

Ближче до вечора на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу в  приватному житловому будинку села Довжик Богодухівського району.

«До місця події негайно було направлено рятувальників 2-х оперативних підрозділів на автоцистернах. На момент їх прибуття стало відомо, що пожежа сталася в одній з кімнат. Вогнем були охоплені домашні речі та стіна», – йдеться у повідомленні.

На жаль, на згарищі рятувальники знайшли тіло загиблого чоловіка 1962 року народження. Ймовірна причина загоряння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

Вже зовсім ввечері, о 21:25 сталася ще одна побутова пожежа, яка забрала життя 55-річного чоловіка. Цього разу горіла квартира на шостому поверсі житлової 12-поверхівки на вулиці Тарасівській у Слобідському районі Харкова.

«На місце виклику направлено вогнеборців з 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Розвідкою виявлено загоряння домашніх речей та меблів на площі 18 кв.м., а також тіло загиблого чоловіка. Причина пожежі встановлюється», – розповіли в ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, на жаль, в Харківській області люди гинуть не лише через російські обстріли та бомбардування. У ніч на 12 січня в селищі Слатине Харківського району під час пожежі загинув літній чоловік. Його тіло рятувальники знайшли на згарищі.